Nagasari Roti Tawar
Nagasari inggih
menika jajanan pasar ingkang kadamel saking tepung
beras. Jajanan menika kathah sanget ingkang ngremeni, awit saking tekstur-ipun ingkang alus sarta dipunisi
kaliyan pisang raja ingkang nambah raosipun dados sekeca. Nagasari menika
dipunbungkus kaliyan ron pisang. Nagasari menika saged kangge dhedhaharan ringan, ugi biasanipun kangge suguhan
wonten ing adicara arisan, sukuran, saha sanesipun. candhakipun
Nagasari ingkang
kadamel saking tepung beras menika sampun
kathah dipunpanggihi wonten ini pasar ugi wonten ing papan jajanan sanesipun.
Awit mekaten panyerat badhe damel inovasi
inggih menika damel nagasari ingkang bahanipun saking roti tawar. Bahan
dhasar ngangge roti menika boten gantos raosipun khas nagasari, saengga raosipun tetep sekeca. Kangge para mbak-mbak
saha ibu-ibu ingkang badhe nyobi damel nagasari roti tawar menika saget maos bahan saha caranipun wonten ing ngandhap
:
Bahan : pirantos
-
Roti tawar -
dandang
-
Pisang raja -
mangkok ageng
-
Santan
-
Sarem
-
Ron pisang
Caranipun :
1.
Dipuniris-iris pisang
raja dados kalih bagian.
2.
Campur santen saha
sarem sekedhik wonten ing mangkok ageng.
3.
Pendhet roti tawar
setunggal, lajeng dipuncelupaken wonten ing santen kalawau.
4.
Sasampunipun
dipuncelupaken wonten ing santen, roti tawar kalau wau dipunparingaken wonten
ing salembar ron pisang.
5.
Pendhet irisan pisang
kalawau, lajeng dipunparingaken wonten ing inggilipun roti tawar.
6.
Gulung
roti tawar kasebut, lajeng wonten ing sisih pinggir dipunlempit dados lonjong.
7.
Kukus ngantos kirang
langkung 45 menit.
8.
Angkat nagasari saking
dhandhang kalawau, lajeng dipunsukakaken wonten ing piring sarta dipun-hias kaliyan ron pandhan.
9.
Nagasari sampun saget
dipundhahar.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar